HOE WERKT DE ASBAKTEGEL?

Als bedenker van het product leveren wij kwalitatief de beste asbaktegel  die tevens de goedkoopste van Nederland en België is. Alle modellen zijn functioneel en duurzaam ontworpen om in openbare ruimten de overlast van peuken, kauwgom en ander klein zwerfafval tegen te gaan. Afhankelijk van de situatie en toepassing, bieden wij een passende oplossing. Alle modellen zijn voorzien van een opvallende, slijtvaste signalering, waardoor de functie voor iedereen meteen duidelijk is.

Door een tegelasbak of peukentegel te plaatsen, kan zwerfafval en overlast van ander klein vuil drastisch verminderen of zelfs helemaal worden voorkomen. Uw buitenruimte blijft schoon, waardoor u bespaart op de onderhoudskosten. De unieke eigenschappen van onze tegelasbak garanderen dat uw mensen er veilig, hygiënisch en verantwoord mee kunnen werken. Vandaar dat de asbaktegel arbo-technisch is goedgekeurd en daarmee voldoet aan de wettelijke voorschriften.

De asbaktegel is van alle tegels het eenvoudigst te legen. Het gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat met één handeling de binnenbak wordt uitgenomen en meteen wordt geleegd. Het maakt de tegelasbak gebruiksvriendelijk en schoon. Met de producten van Cleanstreets houdt u de buitenruimte schoon en aantrekkelijk. Doordat de tegelasbak in de bestrating is verwerkt, biedt u een aantrekkelijke oplossing voor klein zwerfafval als sigarettenpeuken en kauwgom.

Wilt u dat de stoep van uw kantoorpand, horecagelegenheid, sportcomplex, ziekenhuis of wooncomplex altijd helemaal schoon is?

Voorkom dan dat bezoekers en passanten hun kleine zwerfafval op de grond deponeren door het juiste hulpmiddel in de strijd tegen zwerfafval aan te schaffen: onze tegelasbak. Onze modellen zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het eenvoudig en snel deponeren van klein zwerfafval in de vorm van bijvoorbeeld kauwgom en sigarettenpeuken, zodat de stoep van uw pand altijd schoon blijft.

Aantrekkelijke oplossing voor klein zwerfafval als sigarettenpeuken en kauwgom

De tegelasbak is zo handig omdat deze precies past bij wat mensen doen: de rommel op straat gooien. De handeling blijft hetzelfde, maar het straatbeeld blijft schoon. Het is ook een mooie oplossing bij ‘rook-hangplekken’, handiger dan de rookpaal. Zo’n rookpaal wordt namelijk vaak zelf een rokende paal, vol met smeulende peuken. Onze tegelasbak heeft dat bezwaar niet en is in alle opzichten een fraaiere oplossing.

Sterke en duurzame asbaktegels

De asbaktegels zijn gemaakt van sterk metaal en worden verzonken in de straat, het afsluitende rooster is enkel te verwijderen met een speciale sleutel zodat vandalisme wordt voorkomen. De asbaktegels zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. De maat is in veel gevallen gelijk aan de afmetingen van 1 (vloer)tegel. Tevens zijn onze tegelasbakken ook verkrijgbaar in grotere maten als 50×50 cm en 60×60.

Eenvoudig te plaatsen

Plaatsen van de asbaktegel is dus eenvoudig en kan ook in voetgangersgebieden. Op de gewenste plekken de bestrating verwijderen, wat zand uitgraven en de tegelasbak plaatsen. Door nog wat grind onder de bak te leggen, loopt het regenwater nog sneller weg. Al is in het ontwerp van de asbaktegel al rekening gehouden met het hemelwater, de geperforeerde binnenbak zorgt voor een goede afwatering.

Hoe kunt u de asbaktegel legen?

Een asbaktegel kan worden geleegd door het rooster met een vork leegsysteem of handset  te verwijderen en daarna de volle korf met peuken eruit te halen. Vervolgens kan je deze heel eenvoudig legen. Tevens wordt door speciale openingen het regenwater afgevoerd.

Het verschil tussen de Basic en Easy

De asbaktegel Basic is het instapmodel. Deze tegelasbak of peukentegel kan volledig worden weggewerkt in de grond en is geschikt voor elk type locatie. De  Basic is opgebouwd uit RVS en verzinkt staal. Een RVS bovenrand met een verzinkt stalen onderbak. De RVS binnenbak is eenvoudig uit te nemen en voorzien van een rokerslogo op de bodem. Rondom voorzien van gleuven wat voor een goede waterafvoer zorgt en verstopping voorkomt. Door de beperkte inbouwdiepte is de asbaktegel ook toe te passen op een dakterras of boven een parkeergarage. De basic wordt compleet geleverd met roostervergrendeling, opvallende signing, waterafvoer en grondverankering.

De asbaktegel Easy is duurzaam gebouwd en geheel thermisch verzinkt., De binnenbak met ingelast rooster wordt in zijn geheel uitgenomen. Voorzien van een zelf openende klep voor het legen. De binnenbak heeft aan weerszijde een vergrendeling en kan in elke stand worden teruggeplaatst in de buitenbak. De klep sluit zichzelf en wanneer de vork verwijderd is zit de bak automatisch vergrendeld en weer op slot. Doordat er een ruimte zit tussen de onderzijde van de binnenbak en de onderzijde van de buitenbak en door gebruik te maken van gleuven loopt het water altijd snel en goed weg door het onderliggende rooster.

Technische specificaties

AFMETINGEN
Stoeptegelformaat 30x30cm,
Diepte 13cm (basic)
Diepte 20cm (Easy)

MATERIAAL
Verzinkt stalen buitenbak en rooster met RVS binnenbak (Basic)
Thermisch verzinkte buitenbak, Thermisch verzinkte binnenbak (Easy)

ROOSTER
Maaswijdte 33x33mm (Basic)
Draagstaaf 25×2, Maaswijdte 33×33 (Easy)

VERGRENDELING
Handmatig met sleutel dubbelzijdig en automatisch

WATERAFVOER
Door bodem

LEGEN
Eenvoudig met de hand uit te nemen (Basic)
Met de vork (Easy)

PLUSPUNTEN
Robuuste en duurzame constructie, gebruiksvriendelijk, hygiënisch, leeggemak, compleet uitgerust, veilig, vandalisme bestendig, opvallende signing, eenvoudig te plaatsen

TOEPASSING
Gemeenten, scholen, ziekenhuizen, bedrijven, sportlocaties, stations, bushalte, rookplekken